Volan din lemn de mahon marin

Volan din lemn de mahon marin cu hub lustruit din alamă.

Descriere

Mahonul este numele generic dat mai multor specii de arbori din regiunea tropicala a Americii. Punctul comun al acestor arbori este rezistenta lor ridicata si culoarea inchisa. Lemnul mahon este considerat un material scump si este folosit pentru fabricarea mobilierului de lux, dar si pentru finisarea anumitor piese exclusiviste.

Lemnul de mahon are in general nervuri drepte si nu contine bule de aer, fiind perfect neted. Mahonul are o culoare brun roscata ce se inchide odata cu trecerea timpului. Atunci cand lemnul de mahon este reconditionat, acesta capata o nuanta rosiatica. 

Lemnul de mahon este maleabil si poate fi usor de prelucrat, fiind unul dintre cele mai rezistente tipuri de lemn de esenta tare. Datorita faptului ca lemnul de mahon este foarte compact (fara bule sau noduri ), din trunchiul copacilor se pot obtine bucati foarte mari, avantaj ce a facut ca mahonul sa fie lemnul preferat pentru mobila de calitate.
In anii 1700, atunci cand mahonul a fost disponibil pentru prima data in America, marea parte a mobilei de inalta clasa a fost realizata din lemn de mahon. Datorita faptului ca acest lemn rezista foarte bine in fata umezelii, este utilizat adesea in constructia de ambarcatiuni . 

O alta arie de utilizare frecventa este in industria instrumentelor muzicale, in special in fabricarea chitarilor. De asemenea, mahonul este o emblema pentru masinile de lux , producatorii acestora realizand finisaje interioare din mahon inca de la primele exemplare scoase pe piata in urma cu zeci de ani, si pana astazi.


Reguli de intretinere


Este foarte important sa ceri sfatul unui specialist de incredere atunci cand pe suprafata de lemn au aparut zgarieturi sau zone bolnave. Desi lemnul este unul foarte rezistent, este bine sa tratezi rapid eventualele probleme, pentru a-l pastra cat mai mult timp in stare buna .

Curatarea si lacuirea unui obiect din lemn de mahon se vor face in functie de utilizarea data acestuia si in functie de locul in care este pozitionat. 

sursa:https://casa.acasa.ro/materiale/lemn/tipuri-de-lemn-mahonul-13635.html
Detalii ale produsului
129450

Alege varianta

Referință. Diametru Preț Cumpără
129450 370 mm
714,00 lei
129452 600 mm
1.187,00 lei
129451 490 mm
866,00 lei
129453 700 mm
1.614,00 lei
Total: 0,0
Toate prețurile cu taxe incluse
TVA: 19,0%.
6 alte produse in aceeasi categorie:

Referința:
129450
Compară0
Lista de dorințe

Utilizator

Meniu

Crează un cont gratuit pentru a folosi listele de dorințe.

Autentificare